Therapie

Tijdens de individuele therapie leer je met een nieuwsgierige en onderzoekende houding kijken naar wat je als probleem ervaart. Je gaat patronen bij jezelf herkennen en je oefent om het leven tegemoet te treden vanuit je vrije en oorspronkelijke aard. Je voelt je vitaal en krachtig als je op deze manier in het leven kunt staan.

Werkwijze

In een (telefonisch) kennismakingsgesprek kijken we of jouw vraag bij mij op de goede plek kan zijn. Zo ja, dan plannen we een gesprek en stuur ik je een intake-vragenlijst. We starten in principe met 5 sessies. Daarna kijken we hoe een eventueel vervolg eruit ziet. Sommige cliënten zijn met 5 a 10 sessies geholpen; andere cliënten blijven langere tijd in begeleiding.
De werkvormen die ik gebruik zijn gesprek, bewustzijnsoefeningen, visualisatie en lichaamswerk. De visie van Zijnsoriëntatie is hierin de basis. Bij ‘over mezelf’ staat meer over de methodes en visies van waaruit ik werk.

De nadruk in therapie kan liggen bij:

  • het achterhalen van je diepste wensen en verlangens (vaak diep verstopt onder ‘hoe het hoort’ en ‘wat zou moeten’ en ‘het kan toch niet’)
  • het verhelderen en accepteren van dat de dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan (‘precies,zo ging dat’ of ‘ja, zo was het’)
  • het verkennen hoe je meer vanuit je vrije, oorspronkelijke basis kunt gaan leven, en hoe je daarin kleine stappen kunt zetten (‘dit voelt zo eigen, en van mij’, ‘zo eenvoudig, maar zo belangrijk’).

Om zoveel mogelijk aan de sessies te hebben, adviseer ik cliënten om de sessies op te nemen, om korte reflectieverslagen te schrijven en om thuis te mediteren.

Wat cliënten over mij en mijn werk hebben gezegd:

“dank dat je soms doorvroeg, zodat nog duidelijker werd waar mijn emoties zaten. Zo kwam er meer uit; meer dan ik gedacht had”

F uit Hilversum


“Relaxt, vrolijk en gegrond”.

P uit Huizen


“M’n kluwen wol is weer uit de knoop. Jouw helderheid heeft mij goed geholpen, en dat je niks raar vond.”

R uit Huizen


“Jouw rust en acceptatie waren een weldaad”.

E uit Kortenhoef.


 

Mijn praktijk

Mijn praktijk is gevestigd in Hilversum. Ik ben gecertificeerd lid bij de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en de VVM (Vereniging voor Mindfulness). Ik ben aangesloten bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en bij de geschilleninstantie SCAG. De praktijk is uitsluitend op maandag geopend.

Open Houding

Dorea Ketelaars

Seinstraat 22
1223 DA Hilversum

T +31 6 17 44 40 93
E dorea@openhouding.nl

 

Meer