Meditatie / inspiratie

Bij meditatie is er aandacht voor ontspanning, grounding en aanwezig zijn in het lichaam. Je verlaat de dagelijkse Doe-modus die vooral veel energie vraagt en je constant influistert dat het nog niet goed genoeg is. Dat houdt je af van diepe innerlijke rust en aanvaarding.

Door meditaties ervaar je de Zijns-modus en een meer open houding. Je lichaam wordt zachter en losser. Je geest komt tot rust. Je emoties zijn minder dwingend. Op alle niveaus is er sprake van loslaten en van uitdijen. Van ontspanning. Je gaat een ruimer en lichter perspectief ervaren. Je eigen stralende aard krijgt de ruimte. Soms ga je ervaren hoe alles ten diepste met elkaar verbonden is. De meditaties zijn geïnspireerd door zijnsoriëntatie, mindfulness, compassietraining, zen en diverse andere leraren (zie bij Over Mezelf).

Mijn aanbod bestaat uit Meditatiegroepen en inspiratiegroepen.

Meditatie en inspiratie delen en samen beoefenen: dat is ondersteunend en voedend voor je eigen pad. Het verdiept en verstevigt je meditatie en lichaamswerk. En het is gewoon fijn om met anderen samen te zijn in stilte, helderheid, inspiratie en liefdevolle vriendelijkheid.

Over: Meditatie-groepen

Meestal tijdens de zomermaanden organiseer ik een aantal meditatie-bijeenkomsten. Voor groepen van 3 tot 8 deelnemers. Je kunt je dan per keer opgeven. Tijdnes de bijeenkomsten van anderhalf uur oefenen we met zitmeditatie, afgewisseld met meditatie in beweging. De instructies begeleiden je door de meditatei. Er is enige ruimte voor vragen en uitwisseling. Er wordt gewerkt met thema’s als grounding, wakkerte, zitten-als-een-berg, adem, toelaten en loslaten, liefdevolle vriendelijkheid, compassie.

Over: Inspiratie-groepen

De ‘ZON schijnt altijd’ is een groep mensen die maandelijks bij elkaar komen om inspiratie te delen. De bijeenkomsten staan open voor iedereen die inspiratie wil vieren en delen. Enige ervaring met Zijnsorientatie is zeer wenselijk om deel te kunnen nemen.

Hoezo ‘De ZON schijnt altijd’? We maken inspiratie wakker door contact te maken met onze natuurlijke aard. Deze natuurlijke aard is als de zon. In het dagelijks bestaan raken we steeds weer betoverd door de wolken en vergeten we dat de zon altijd schijnt. Door de betovering te doorzien en onze beperkte blik los te laten, komen we direct in contact met dat wat er altijd al was: sprankelende levendigheid. Daar worden we blij en gemotiveerd van. Onze openheid en presentie straalt door naar onze omgeving.
Meditatie en lichaamswerk zijn de belangrijkste werkvormen. Daarnaast gebruiken we elke maand andere werkvormen om inspiratie te stimuleren zoals muziek luisteren, dansen, visualisaties, bewustzijnsoefeningen en het voorlezen van een verhaal of gedicht. We willen aansluiten bij datgene dat bij ons naar boven komt als we geïnspireerd zijn. Dat kan meditatief en zacht zijn, maar ook energiek en onstuimig.

 

Als je interesse hebt in deelname aan deze meditatie/inspiratiegroepen, neem dan contact met me op.

Mijn praktijk

Mijn praktijk is gevestigd in Hilversum. Ik ben gecertificeerd lid bij de VIT (Vereniging van Integraal Therapeuten) en de VVM (Vereniging voor Mindfulness). Ik ben aangesloten bij het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en bij de geschilleninstantie SCAG. De praktijk is uitsluitend op maandag geopend.

Open Houding

Dorea Ketelaars

Seinstraat 22
1223 DA Hilversum

T +31 6 17 44 40 93
E dorea@openhouding.nl

 

Meer